Appartementen centrum Helmond

Op de locatie, Noord Koninginnewal 91, heeft een pand met een restaurant plus één bovenwoning gestaan.  In opdracht van Adriaans Vastgoed B.V. uit Helmond is een klein appartementencomplex ontworpen. Sinds januari 2017 is het toegestaan om in de binnenstad van Helmond ook op de Begane Grond woningen te situeren. Dit project is het eerste  waarin van die mogelijkheid gebruik zal worden gemaakt.

 

Het project bestaat uit een BG met één appartement plus een bergingenblok, en drie woonlagen met elk twee appartementen. Alle appartementen hebben 3 kamers, een apart toilet en een buitenterras. De woningen worden in de vrije sector verhuurd, met als doelgroep ouderen die graag zelfstandig in de binnenstad willen wonen. De vormgeving is sober en strak, en de uitvoering is met hoogwaardige materialen uitgevoerd. De panden aan de linkerzijde van dit complex zullen ook worden herontwikkeld. Omdat die vormgeving nog niet bekend is zijn in het ontwerpproces zowel beelden van de bestaande situatie als van een mogelijke vergelijkbare 4-verdieping hoge ontwikkeling aangemaakt.

De technische uitwerking van het project is door de Archifoor-partners Dankers Slimmer Bouwen (bouwkundig) en BolwerkWeekers (constructies) gedaan. Het project is gebouwd door aannemingsbedrijf Huijbregts Relou uit Son. De bouw is begeleid door Archifoor-partner Ghijsen Advies. Het project is in het voorjaar van 2020 opgeleverd.