Appartementen centrum Helmond

Op de locatie, Noord Koninginnewal 91, heeft een pand met een restaurant plus één bovenwoning gestaan. Dat is inmiddels gesloopt. In opdracht van Adriaans Vastgoed B.V. uit Helmond is een klein appartementencomplex ontworpen. Sinds januari 2017 is het toegestaan om in de binnenstad van Helmond ook op de Begane Grond woningen te situeren. Dit project zal het eerste zijn waarin van die mogelijkheid gebruik zal worden gemaakt.

 

Het project bestaat uit een BG met één appartement plus een bergingenblok, en drie woonlagen met elk twee appartementen. Alle appartementen hebben 3 kamers, een apart toilet en een buitenterras. De woningen zullen in de vrije sector worden verhuurd, met als doelgroep ouderen die graag zelfstandig in de binnenstad willen wonen. De vormgeving is sober en strak, en de uitvoering zal met hoogwaardige materialen geschieden. De panden aan de linkerzijde van dit complex zullen ook worden herontwikkeld. Omdat die vormgeving nog niet bekend is zijn zowel beelden van de huidige situatie als van een mogelijke vergelijkbare 4-verdieping hoge ontwikkeling aangemaakt.

De uitwerking van het project is door verschillende Archifoor-partners gedaan. De bouw zal in het derde kwartaal van 2019 van start gaan.