Uitbreiding bungalow Helmond-Stiphout

De opdrachtgever had de bestaande bungalow voornamelijk vanwege de locatie met een prachtig uitzicht gekocht, wetende dat er flink aangebouwd zou moeten worden. De huidige indeling van de bungalow is ongebruikelijk, met een vóór het huis in dwarsrichting liggende garage. Mede daardoor heeft de huidige bungalow ook een weinig aantrekkelijke uitstraling. De aan de achterzijde aanwezige serre voldoet ook niet aan huidige eisen, maar de leefruimte diende wel gehandhaafd te blijven.

 

De extra wensen omvatten een muziekkamer aan de voorzijde van de bungalow, de herbouw van het extra serre-woongebied aan de achterzijde, een carport, een garage en een overdekt terras aan de achterzijde. Ook in de bungalow zelf moeten de sanitaire ruimten anders en functioneler worden ingedeeld.

Alle uitbreidingen zijn omvat in één nieuw bouwvolume, wat als het ware om de bestaande bungalow heen is gelegd. De in houtskeletbouw uitgevoerde nieuwbouw met z’n grote puien en houten gevelbekleding vormt zo één, met de bestaande bungalow contrasterend, element. De nieuwe ruime woning zal daarmee zowel aan de voor- als aan de achterzijde een veel modernere en uitnodigender uitstraling verkrijgen. Om het modernere karakter én het contrast met de nieuwbouw nog te versterken zal de bestaande woning gebroken wit worden gekeimd

De woninguitbreiding zal binnenkort (zomer 2019) gebouwd gaan worden.