Selectie appartementengebouwen

In het najaar van 2015 is onze coöperatie Archifoor door een bouwbedrijf uitgenodigd om samen met hen deel te nemen aan een design-and-build selectie voor een drietal appartementengebouwen met tezamen bijna 90 wooneenheden. Binnen de coöperatie hebben Hans de Mare en Alexander Augustus samen het ontwerp gemaakt, en de presentatie verzorgd.

Bij deze vorm van selectie werd de winnaar geselecteerd op de combinatie van inhoudelijke aspecten (kwaliteit van het ontwerp) en financiële aspecten (de feitelijke aanneemsom). Hoewel de opdrachtgever aangaf dat ons ontwerp en de uitwerking daarvan zeer positief beoordeeld waren heeft onze combinatie de selectie op financiële gronden helaas niet gewonnen. Omdat de opdrachtgever momenteel nog op basis van het winnende ontwerp/aanbod in overleg is met de betreffende gemeente worden er hier geen (plaats-)namen genoemd.

Archifoor heeft zich in deze selectie optimaal als virtueel architecten- en adviesbureau kunnen bewijzen. Op basis van ons gemeenschappelijke 3D-CAD-programma en onze gemeenschappelijke server-faciliteit kunnen we vanuit onze verschillende bureaus samen werken als zijn we één bureau. En met onze verschillende disciplines kunnen we zelfs méér geïntegreerde ontwerpdiensten aanbieden dan de meeste grotere architecten- en ingenieursbureaus.