Bedrijfsgebouw Heuvelman te Culemborg

Heuvelman Sound en Vision levert audiovisuele dienstverlening aan bedrijven. Het bedrijf verhuurt zowel permanent als voor speciale gebeurtenissen (tentoonstellingen, jaarvergaderingen) audivisuele apparatuur en regelt ook alle daarmee samenhangende dienstverlening zoals het maken van bedrijfspresentaties. Wegens groei van het landelijk werkende bedrijf zocht het een nieuwe locatie, en na een uitgebreid postcodeonderzoek betreffende klanten en medewerkers werd gekozen voor een bedrijventerrein in Culemborg.

heuvelman-2000x1000

Het gebouw bestaat uit een kantoren- en een bedrijfsgedeelte. Omdat het bedrijf het pand niet in eigendom wilde nemen moesten de bedrijfsspecifieke eisen in een zo marktconform mogelijk gebouw worden gerealiseerd.

Vanwege de verhuur-functie van het bedrijf waren er relatief veel loading-docks nodig, die normaliter heel veel terreinruimte kosten. Doordat het gebouw op een hoekkavel kon worden gebouwd is een éénrichtings-rijsysteem bedacht waardoor de loading-docks schuin geplaatst konden worden en daardoor veel minder ruimte innemen.

In het kantoorgedeelte waren de specifieke elementen de grote showroom op de begane grond, en een drie verdiepingen hoge opnamestudio. Deze studio is in de binnenhoek van het gebouw gesitueerd, met op elke verdieping twee voorlopig geblindeerde ramen. Constructief is er rekening mee gehouden dat er later twee vloeren kunnen worden ingebouwd zodat de studio tot normale kantoorruimten kan worden omgebouwd.

In samenspraak met een kantoorinrichter is ook een kleurrijk en vooral transparant interieur ontworpen. Door deze samenwerking is een mooie afstemming tussen het kleurgebruik van de bouwkundige afwerkingen en het meubilair gerealiseerd.

Ik heb het gebouw ontworpen in dienstverband bij Van den Pauwert Architecten uit Einhoven. Het bevat 3.000 m² kantoren en 2.500 m² bedrijfsruimte en het is gerealiseerd in 2006.