Nieuwbouw veldschuur te Helmond

Op een vrij smalle maar extreem diepe kavel in Helmond willen de opdrachtgevers achter hun woning een flinke veldschuur met carport bouwen. Het bestemmingsplan stond die toevoeging van het bebouwde oppervlakte echter niet toe. In eerste instantie is een kleine analyse van alle geldende randvoorwaarden opgesteld, met een stedenbouwkundige analyse. Op basis daarvan heeft de gemeente Helmond besloten toch medewerking aan het verzoek tot realisatie van de veldschuur te verlenen.

Veldschuur van Ballegooijen 2000x1000

Omdat de veldschuur vol in het zicht van de aan de achterzijde van de woning gelegen woonkamer en het terras komt te liggen, én omdat de opdrachtgevers vrij specifieke wensen ten aanzien van de maatvoering hebben is vervolgens een volledige 3D-variantenstudie opgezet, waardoor goed kon worden beoordeeld hoe de verschillende varianten vanuit de woonkamer te zien zouden zijn.

De opdrachtgever heeft uiteindelijk de realisatie voorlopig uitgesteld.